Kultúra

Szász Júlia a színházi balesetéről: Azt hittem, hogy meghaltam

Sajtóklub RTL Klub
Sajtóklub RTL Klub
A színésznőnek már jól megy a lépcsőzés, így nemrég hazaköltözhetett.

Először adott hosszabb hosszabb interjút Szász Júlia azt követően, hogy tavaly novemberben súlyos balesetet szenvedett a Nemzeti Színházban. A HVG-nek többek közt azt is elárulta mikor volt a legboldogabb, hogyan lett színész, és miért álomszerep számára Szendrey Júlia.

A színésznő arról is mesélt, hogy a baleset előtti időszakban a kiégés jeleit vette észre magán, és többször nehézséget okozott az, hogy színpadra álljon: „Az egész szakma helyzetéből adódóan is meginogtam, hogy ennek így van-e értelme. Azt éreztem, hogy csak egyre rosszabb lesz, fullasztó volt. Cserhalmi mondta, hogy amióta a pályán van, nem volt még ilyen nehéz színésznek lenni.”

Megkerülhetetlen téma volt a novemberi baleset, Szász jelenleg is a gyógyulásra koncentrál.

Az elején, amikor még nem értettem, mi történt, csak annyit érzékeltem, hogy nem tudok mozogni. Aztán azt hittem, hogy meghaltam, de az csak a dupla adag ketamin volt, amit belém nyomtak. Nagyon durva hallucinációim voltak. Azt gondoltam közben, hogy milyen jó filmet lehetne csinálni ebből a nézőpontból, ahogy mennek a neonok a mentőkocsi ablakában, meg azok a hangok. Amikor kezdtem kitisztulni, akkor beugrott, hogy ú, basszus, ez a kórház, akkor valami nagy baj van

– nyilatkozta a balesetről. Azt is elárulta, hogy a baleset előtt élete fontos részét alkotta a sport, amelyet érzelemszabályozásra is használt, emiatt az első két hónapban erős hangulatingadozásai voltak, mivel nem tudta levezetni a belül felgyülemlett feszültséget. A baleset óta pszichológushoz jár fókuszált terápiára, amely nagyban segít feldolgozni a történteket. Azt is megosztotta, hogy a hétvégén költözött haza, mivel eddig a mozgáskorlátozottsága miatt nem lépcsőzhetett.

Szász a lapnak elmondta, hogy a baleset miatt sok mindent átértékelt magában a munkával kapcsolatban. Többek közt azt, egészen biztosan nem fogja úgy folytatni a munkát, mint ahogy eddig csinálta.

Az életemmel kapcsolatban fogalmaztam meg tanulságokat. Hogy mit szeretnék máshogy csinálni, mi az, amiben már nem fogok megalkudni. Mi az, ami fontos.

Legutóbb a közvetetten a sajtó, közvetlenül pedig a kommentelők ríkatták meg, nehezen viseli ugyanis, ha az Instagram-sztorijaiból cikkek készülnek. Többször osztott meg ugyanis telefonos jegyzeteket a kórházból, amely sokak számára úgy jött le, mintha megmondóembernek akarna tűnni, pedig csak az érzéseit írta ki magából, nem volt célja az, hogy bárkit megsértsen, mégis durva és pocskondiázó kommenteket kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik