Kultúra

A Barbie után most a Simsből csinálna filmet Margot Robbie

Warner Bros. Pictures - Heyday F / Collection ChristopheL via AFP
Warner Bros. Pictures - Heyday F / Collection ChristopheL via AFP

Az elmúlt évek sikeres videójáték-adaptációi (mint például a The Last of Us vagy az Arcane) láthatóan arra sarkallták a filmkészítőket, hogy a nehezebben feldolgozható, de nagyon népszerű játékokkal is megpróbáljanak kezdeni valamit. Ennek tudható be, hogy 2025-re tervben van egy Minecraft-film Jason Momoával, és valószínűleg emiatt döntött úgy Margot Robbie és LuckyChap Entertainment nevű produkciós cége, hogy érdemes lehet képernyőre (esetleg mozivászonra) vinni a Sims nevű videójátékot.

A Sims egy „életszimulációs” videojáték-sorozat, ami annyit jelent, hogy a játékosok virtuális embereket hozhatnak létre benne, akikkel viszonylag hétköznapi életet éldegélhetnek egy kertvárosi közegben. A figurákat, vagyis Simeket etetni, itatni, fürdetni kell, de lehet építeni a kapcsolataikat, karrierjüket és szépen berendezni az otthonaikat. Az alapötlet végtelenül egyszerű, ennek ellenére a játék borzasztó népszerű lett az utóbbi évtizedekben: a 2000-es első megjelenése óta rengeteg új rész és kiegészítő jelent meg belőle és masszív rajongótábora is van.

A játéknak nincs meghatározott története, arra ösztönzi a játékosokat, hogy maguk alakítsák a karakterek történetszálait – hogy hagyományos családalapításba kezd az ember, vagy bizarr szituációkba kényszeríti, esetleg különböző módokon kinyírja a Simjeit, az rá van bízva.

„Na, de hogy lehet ebből filmet csinálni?” – kérdezné az ember naivan, ha nem biztosított volna róla éppen tavaly, éppen Robbie (és persze Greta Gerwig és Noah Baumbach), hogy egy mosolygó műanyagbabából is lehet Oscar-esélyes mozit varázsolni. Az mindenképp a projekt mellett szól, hogy a Loki-sorozatot is jegyző Kate Herront kérték fel a forgatókönyv megírására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik