Kultúra

Meghalt Steve Harley, a Cockney Rebel énekese

Linda D. Robbins / Getty Images
Linda D. Robbins / Getty Images

73 éves korában elhunyt Steve Harley, a Cockney Rebel brit rockzenekar frontembere. Legismertebb dala a Make Me Smile (Come Up and See Me) volt, amely 1975-ben a brit slágerlista első helyére került, de egész Európában népszerű volt.

A zenész egészen a közelmúltig még turnézott, de legutóbbi fellépéseit már lemondta, hogy rákbetegségét kezelni lehessen. Családja közölte, hogy Harley „békésen hunyt el otthonában” – írja a BBC.

Harley 1951-ben született Dél-Londonban, és az 1970-es évek elején alapította a glam rock zenekar Cockney Rebelt. Első albumuk, a The Human Menagerie 1973-ban jelent meg. Az évek során öt albumuk került a brit albumlistára, és tizenkét kislemezük fordult meg a slágerlistán. Messze a legnagyobb sikerük a már említett Make Me Smile (Come Up and See Me), mely Harley szerzeménye volt, és azóta több mint százhúsz feldolgozása ismert, köztük olyan előadóké, mint a Duran Duran vagy az Erasure.

Steve Harley és a Cockney Rebel további slágerei közé tartozik a Judy Teen, a Mr. Soft és a Beatles-feldolgozás Here Comes The Sun.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik