Kultúra

Dua Lipa és a Coldplay az idei Glastonbury fesztivál headlinerei

AMY SUSSMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
AMY SUSSMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
Aki ezen felbuzdulva venné a jegyet, annak van egy rossz hírünk: a fesztivál teltházas.

Bejelentették a 2024-es Glastonbury fesztivál első fellépőit: Dua Lipa és a Coldplay is fellép, a vasárnap délutáni előadó pedig az egyik legsikeresebb country- és popénekesnő, Shania Twain lesz.

A leghíresebb brit zenei fesztiválon színpadra áll rajtuk kívül még az amerikai R&B sztár SZA is. A 34 éves énekesnő SOS című, nagy sikerű albuma a múlt hónapban Grammy-díjat nyert, a Kill Bill című kislemeze pedig hónapokig vezette a brit slágerlistákat. Dua Lipa nem sokkal a Radical Optimism című, harmadik lemezének megjelenése után lép fel először a Piramis-színpadon, míg a Coldplay már rekorderként ötödszörre lép fel a fesztiválon.

Az idei Glastonburyt június 26. és 30. közt tartják, és már most teltházas, a jegyeket a novemberi értékesítés kezdete után kevesebb mint egy óra alatt eladták. Tavaly több kritika is érte a fesztivált, amiért kizárólag férfiakból állt a kiemelt fellépők listája, ezért is nevezhető előrelépésnek, hogy a fesztivál fennállása során először van két nő is a headlinerek között.

A fellépők listáján szerepel még mások mellett a brit rapper Little Simz, az afrobeatsztár Burna Boy, az Idles és a The National pedig a rockzenei palettát fogja színesíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik