Kultúra

Virág F. Éva-díjat kapott a 24.hu munkatársa

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Vincze Miklós, a 24.hu újságírója kapta az idei Virág F. Éva-díjat, amelyet a Magyar Újságírók Országos Szövetségének sajtónapi ünnepségén adtak át. Az elismerést a MÚOSZ kulturális szakosztálya alapította 1996-ban a kulturális publicisztika terén kimagasló teljesítményt nyújtó kollégák elismerésére.

A kollégánkat laudáló Rojkó Annamária így fogalmazott: „Vincze Miklós, a 24.hu építészeti és művészeti szakújságírója tisztában van a valódi értékekkel. Az Ismeretlen Budapest című sorozatában megelevenedik a város kulturális örökségéből mindaz, amit a becstelen brigantik sokszor már bedeszkáztak, tönkretettek vagy bontásra ítéltek. Városjáróként tudja, hogy a Magyar Rádió vagy a Márvány menyasszony falainak ledózerolásakor Pest és Buda egy-egy sajátos mikrovilága is eltűnik. Az Ismeretlen magyarok című sorozatában azoknak a honfitársainknak állít emléket, akik kiváló tehetségek, vagy érdekes emberek voltak, ám akiket szülőhazájuk kitagadott vagy elfeledett.”

Kollégánk kiemelt sorozatainak cikkgyűjteményeit itt érik el:

Kapcsolódó
Ismeretlen Budapest
Budapest a világ egyik legszebb városa, tele izgalmas, érdekes, vagy épp szívszorító történetekkel. Sorozatunkban ezeket, illetve a főváros elfeledett épületeit, tereit és szobrait mutatjuk be.
Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik