Kultúra

Visszatér a Budapest Parkba Parov Stelar

Mike Windle / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Mike Windle / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Ausztria egyik legnépszerűbb előadója idén ünnepli a huszadik évfordulóját.

Az 50. születésnapját idén novemberben ünneplő Parov Stelar (eredeti nevén Marcus Fuereder) mára az electro swing stílus igazi úttörőjévé vált. Tavalyi, közel telt házas koncertje után héttagú zenekarával augusztus 16-án tér vissza a helyszínre – írja a Budapest Park közleménye.

Parov Stelar számára rögtön első, 2004-es Rough Cuts című nagylemeze meghozta a nemzetközi ismertséget. Különleges zenei megoldásokkal hívta fel magára az egész világ figyelmét, a dzsessz, house és szving elemeit egyaránt tartalmazó, és azokat vegyítő darabjaival egy csapásra az elektronikus zenei élet egyik legkeresettebb előadójává vált. Az évek során olyan világsztároknak készített remixet, mint Tony Bennett és Lady Gaga, Lana Del Rey, Lukas Graham, Marvin Gaye, Bryan Ferry vagy Klingande.

A zenész összesen tíz Amadeus Austrian Music Awards díjat tudhat magáénak (ez az egyik legnagyobb osztrák zenei elismerés), dalai rendre az európai toplisták élbolyában kötnek ki , sőt, a The Sun és a Brass Devil című számai az amerikai iTunest is meghódították. Legismertebb slágere, az All Night Németországban arany-, Olaszországban pedig dupla platina minősítést ért el.

Tavaly a Budapest Park mellett a debreceni Campus Fesztiválon is fellépett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik