Kultúra

A Dűne 2 dupla annyi pénzt hozott az első hétvégéjén, mint az első rész

Warner Bros.
Warner Bros.
Az idei év legjobb nyitóhétvégéjét produkálja a Dűne: Második rész.

81,5 millió dolláros bevételt ért el a Dűne: Második rész az Egyesült Államokban a bemutató hétvégéjén – írja a Variety. A Frank Herbert regénye alapján készült sci-fi az idei év legerősebb nyitóhétvégéjét produkálta, és a második legjobb eredményt elérő alkotás Taylor Swift tavaly októberben debütált koncertfilmje, a The Eras Tour óta, ami 93 millió dollárt kaszált az USA-ban az első hétvégéjén.

Ezzel az eredménnyel Denis Villeneuve rendező lényegében megduplázta a 2021-es Dűne: Első rész nyitóhétvégéjének 41 millió dolláros bevételét, bár itt érdemes megjegyezni, hogy az előzmény még bőven a világjárvány idején került a mozikba, ráadásul a film iránti érdeklődést az is befolyásolta, hogy a mozis premierrel egyidőben az adaptáció felkerült az HBO Maxre is az Egyesült Államokban.

A film az Egyesült Államokon kívül 97 millió dollárt gyűjtött, így globálisan 178 millió dolláros eredményről beszélhetünk az első hétvégén. A 160 millió dollárs gyártási- és 100 millió dolláros marketingköltségből készült filmnek ez alapján minden esélye megvan arra, hogy az elkövetkezendő hetekben nyereséget termeljen és túlszárnyalja az első rész 402 millió dolláros összbevételét.

Kapcsolódó
Dűne 2: Sivatagi gerillaháborút még soha nem dizájnoltak ilyen vonzóra
Tényleg Denis Villeneuve, a végtelen homokdűnék filmese a legalkalmasabb arra, hogy végigmesélje Paul Atreides fordulatos evangéliumát? A Dűne 2-ben ott rezeg a vihar előtti csend ideges vibrálása, amitől nem válik teljesen kiszámíthatóvá. Kritika.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik