Kultúra

Meghalt Cat Janice, az énekesnő, aki a TikTok-on mesélt a rákkal való harcáról

Jahi Chikwendiu/The Washington Post via Getty Images
Jahi Chikwendiu/The Washington Post via Getty Images
Harmincegy éves volt.

Elhunyt Cat Janice, a TikTok-on ismertté vált énekesnő, aki utolsó dalát fiának ajánlotta, munkájával pedig egy egész trendet indított el – írja a Guardian a család szerdai közlése nyomán.

A család az Instagramon tette közzé a hírt, miszerint reggel, gyerekkori otthonában, szerető családja körében békésen átlépett a fénybe:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Cat Janice (@cat.janice) által megosztott bejegyzés

Örökké hálásak leszünk azért a túlcsorduló szeretetért, amit Catherine, és a családunk az elmúlt hónapokban kapott. Cat látta, ahogyan a zenéje olyan helyekre jut el, amiről sosem álmodott, most pedig békében nyugszik, abban a tudatban, hogy a zenéjén keresztül továbbra is gondoskodni fog a fiáról. Ez nélkületek nem jöhetett volna létre

– olvasható a posztban.

Janice 2021 novemberében talált először furcsa kinövést a nyakánál, ami egyre nagyobbá vált. A következő évben bejelentette, hogy az orvosok szarkómát, egy ritka, kötőszövetekben növekvő rákfajtát, a csontokban és lágyrészekben növekvő szarkómát állapítottak meg nála. A nő 2022 júliusában arról beszélt, hogy legyőzte a rákot, az azonban a tüdejében tért vissza, állapota pedig gyorsan romlott, így 2024 februárjában hospice-ellátásba került.

A nő tudta, hogy az élete rövidesen véget ér, így utolsó dala, a Dance You Outta My Head, illetve az azt megelőző dalai jogait fiára íratta. A január 19-én megjelent munka

az első helyig ugrott a TikTok Billboard Top50 listán, de a Billboard dance/elektronikus dalokat rendező listáján is a legjobb tíz közé jutott, a Spotify-on pedig több mint 12 millió meghallgatást ért el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik