Kultúra

Új gazdára talált Elton John csizmája és koncertzongorája, de egy Banksy-műtől is megvált

Handout / CHRISTIE'S AUCTION HOUSE / AFP
Handout / CHRISTIE'S AUCTION HOUSE / AFP
Az árverések során a licitálók több mint hétmilliárd forintot költöttek.

Több mint 20 millió dollárért (7,3 milliárd forintért) keltek el Elton John magángyűjteményének darabjai azon a New York-i árveréssorozaton, amelyet a Christie’s rendezett – írja az MTI.

A nyolc árverésen a popsztár több mint 900 relikviáját és műtárgyát adták el az előzetesen becsült ár kétszereséért – közölte pénteken az árverezőház.

A vásárlók egyebek mellett Elton John fellépőruháira is licitálhattak: egy ezüst színű, magas talpú csizma, amelyen nevének kezdőbetűi is szerepeltek, 94 ezer dollárért (34 millió forintért) kelt el, a sztár egyik ikonikus napszemüvegéért pedig 22 680 dollárt (8,3 millió forintot) fizetett egy rajongó. A 76 éves zenész koncertzongorája is új gazdára talált: valaki több mint 200 ezer dollárt (73 millió forintot) fizetett érte, feleannyit, mint egy másik tételért, egy 1990-es fekete Bentley Continental kabrióért.

A legnagyobb meglepetést egyértelműen egy hosszú ideje Elton John által őrzött Banksy-mű, a Flower Thrower (Virágdobáló) okozta, annak leütési ára ugyanis közel kétmillió dollárig (728 millió forintig) kúszott fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik