Kultúra

Ősszel érkezik Sally Rooney új regénye

FREDRIK SANDBERG / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP
FREDRIK SANDBERG / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP
Az Intermezzo a világpremierrel egy időben jelenik meg Magyarországon.

A nagy sikerű Normális emberek írója, Sally Rooney új regénnyel jelentkezik ősszel: az ír szerző negyedik regénye az Intermezzo címet viseli, és 2024. szeptember 24-én, a világpremier napján jelenik meg Magyarországon, a 21. Század Kiadó gondozásában. Rooney eddigi három könyve egyaránt bestseller lett, művei világszerte több mint negyven nyelven olvashatók. Első két könyvéből a BBC tévésorozatot gyártott. A kiadói közleményben így foglalják össze az új regény alaphelyzetét:

Az Intermezzo középpontjában egy testvérpár áll, Peter és Ivan Koubek, akik nem is lehetnének egymástól elütőbb egyéniségek.

Peter túl van a harmincon, sikeres dublini ügyvéd. Magabiztos, kompetens, lehengerlő. De apjuk halála után csak gyógyszerrel tud aludni, és nem boldogul a párkapcsolati bonyodalommal, amibe belenavigálta magát. Napjai két nagyon eltérő nő vonzásában telnek: Sylvia Peter régi első szerelme, akivel máig meghitt a kapcsolatuk, Naomi pedig egyetemista, aki egyelőre mindent brahira vesz.

Peter öccse, Ivan huszonkét éves, és versenyszerűen sakkozik. Visszahúzódó, feszengő típus, nagyszájú bátyjának tökéletes ellenpárja. A gyász első heteiben ismerkedik meg Margarettel, egy idősebb nővel, aki problémákkal küszködik. Ivan és Margaret viszonya gyorsan komolyra fordul.

A két testvér élete – és szeretteiké is – új szakaszba ér: vágyak, kétségek és lehetőségek őrlik fel őket. Rá kell jönniük, mennyit bír el az élet, mennyit bírnak el ők maguk.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik