Kultúra

33 évesen, rákban meghalt a Forrest Gumpból ismert Gary Sinise fia

Theo Wargo / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Theo Wargo / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

McCanna „Mac” Anthony Sinise, Gary Sinise zenész fia a csontrák ritka fajtájában, chordomában elhunyt – jelentette be szerdán a színész, akit leginkább a Forrest Gump Dan hadnagyként ismernek a nézők. Mac Sinise, aki nemrég fejezte be a Resurrection & Revival című albumának munkálatait, január 5-én halt meg a betegséggel folytatott többéves küzdelem után, írja a Deadline.

Mac Sinise-nél 2018 augusztusában diagnosztizáltak chordómát, mindössze két hónappal azután, hogy Gary Sinise feleségénél, Moiránál 3. stádiumú mellrákot diagnosztizáltak. „Mi történt? Mi az a chordoma? Soha nem hallottam még erről. És két rákos beteg, anya és fia, két hónapon belül? Egy igazi mélyütés.”

Mint Sinise elmondja, a chordoma évente átlagosan csak háromszáz embert érint az Egyesült Államokban. „Az esetek 70 százalékában a kezdeti daganat eltávolítható, és meggyógyul. De az esetek 30 százalékában, talán évente körülbelül 90 embernél a rák visszatér”. Míg Moira Sinise rákja remisszióban van, Mac két gerincműtéten esett át, de a chordoma 2019 májusára visszatért. Ezzel hosszú küzdelem kezdődött, amely az idő előrehaladtával egyre jobban leépítette őt. A rák elleni küzdelem egyre nehezebbé vált, de 2019 nagy részében még mindig be tudott jönni a GSF [Gary Sinise Alapítvány] irodájába, egészen egy harmadik gerincműtétig, az év novemberében.”

Mac Sinise 2017-ben csatlakozott apja a veteránokat, elsősegélynyújtókat és családtagjaikat segítő alapítványhoz, mint az oktatási és ismeretterjesztési igazgatóhelyettes. „Szülőként nagyon nehéz elveszíteni egy gyermeket” – írja Sinise. „Szívből együttérzek mindazokkal, akik hasonló veszteséget szenvedtek el, és akik elvesztette szerettüket.”

A 68 éves Gary Sinise-t 1994-ben a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjra jelölték a Forrest Gumpban nyújtott alakításáért, de olyan filmekben is látható volt, mint az Apollo 13, az Egerek és emberek vagy a Váltságdíj.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik