Kultúra

Húsz év után először forgat filmet Rózsaszín flamingók rendezője, Aubrey Plaza lesz a főszereplő

Jamie McCarthy / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Jamie McCarthy / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

John Waters író, rendezőt a Rózsaszín flamingók című fekete humorú vígjátékával ismerte meg a világ 1972-ben, hogy aztán olyan ikonikus filmekkel folytassa karrierjét, mint az 1988-as Hajlakk, a Johnny Depp főszereplésével készült Cry-baby vagy a Titkos gyilkos mama című krimi-vígjáték.

Hosszú kihagyás után (utolsó filmje rendezőként a nem túl sikeres, 2004-es Szégyen és gyalázat volt) idén végre elkezdi forgatni 2022-es Liarmouth című regényének adaptációját – írja a Guardian.

„A Liarmouth a legőrültebb dolog, amit az utóbbi időben írtam, nem meglepő hát, hogy a regény elég sokkoló volt hozzá, hogy beindítsa a filmes karrierem” – mondta Waters, aki izgatott, hogy visszatérhet a szakmába. A regény egy Marsha Sprinkle nevű bőröndtolvajról szól, aki az átverés és az álcázás mestere – ő a címszereplő Liarmouth (magyarul „hazugszáj”) és őt játssza majd A Fehér Lótuszból is ismert Aubrey Plaza.

A kiadó által „a szex, a bűnözés és a családi diszfunkció vidáman mocskos történeteként” összegzett könyv adaptációját már 2022-ben bejelentették, de a hollywoodi színész- és írósztrájk miatt eddig nem tudták elkezdeni a forgatást. Idén azonban a tervek szerint végre belevágnak a dologba: a Maryland állambeli Baltimore-ban, Waters szülővárosában és filmjeinek örökös helyszínén készül majd a film.

Kapcsolódó
John Waters: Lehet, hogy Magyarországon beleszeretek egy traktorba
John Waterst botrányrendezőként ismerte meg a világ, de Magyarországra egyszemélyes színpadi műsorával érkezik. Interjú bábozásról, síró gyerekekről, könyvdarálásról és az Oscar-gála meghosszabbításáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik