Kultúra

Ellepték a Saltburnben látható kastély parkját a táncoló influenszerek, a tulaj biztonsági őröket fogadott fel

LUCKY CHAP ENTERTAINMENT
LUCKY CHAP ENTERTAINMENT
Elege lett abból, hogy a kertjében pózolgatnak.

Biztonsági személyzetet kellett felbérelnie a Saltburn című filmben látható kastély tulajdonosának, mivel egyre gyakrabban követnek el birtokháborítást a szelfizni vagy videózni vágyó filmrajongók. Charles Stopford Sackville, a kastély jelenlegi tulajdonosa a Daily Mailnek panaszkodott arról, hogy zavarja az ingatlan körüli hisztéria.

Sosem gondoltam volna, hogy ekkora lesz az érdeklődés. Nagyon furcsa, nem találom hízelgőnek. Te hogy éreznéd magad, ha emberek fotózkodnának a kertedben? Azt várom, hogy végre alábbhagyjon az érdeklődés, de egyelőre egyáltalán akar abbamaradni

– nyilatkozta a tulaj.

Bár a 13. században épült Drayton House magánkézben van, és nincs nyitva a nyilvánosság előtt, a birtokot érinti egy nyilvános útvonal. A látogatók egy része azonban erről letérve bemerészkedik a magánterületre is, ahol fotókat, videókat készítenek.

A Lowick község közelében található, 127 szobás ház a 18. század óta van a Sackville család tulajdonában, korábban még sosem szerepelt mozgóképes alkotásban. Ezért is esett rá a filmet rendező Emerald Fennell választása, ráadásul azért is volt kézenfekvő megoldás, mert a szülei jó barátságot ápoltak a Sackville családdal.

A ház körüli hisztéria akkor tört ki, amikor egy tiktoker, Rhian Williams két videót is posztolt arról, hogyan lehet eljutni a híres kastélyba. A videó nagyon hamar ötmilliós nézettséget ért el, ezt követően érdeklődők és influenszerek árasztották el a kertet, hogy hódoljanak a Saltburn-trendnek, azaz hogy a film végén hallható Murder on The Dancefloorra táncoljanak a kastély kertjében. Williams később magyarázkodásra szorult, elmondta, hogy világosan hangsúlyozta videójában a nyilvános ösvényt, és szégyenletesnek nevezte a birtokháborító influenszereket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik