Kultúra

Hangosan szidja az új évadot a True Detective alkotója

HBO
HBO

Nic Pizzolatto, a True Detective – A törvény nevében ötletgazdája és első három évadának írója nincs megelégedve a negyedik évaddal. Az HBO-n múlt héten befejeződött True Detective: Night Countryt már nem ő, hanem Issa López tartotta kézben, aki az alapötletért, a forgatókönyvekért és több epizód rendezéséért is felelt (Pizzolatto hivatalból a producerek között kapott helyet).

A Guardian hívta fel rá a figyelmet, hogy Pizzolatto hetek óta a Night Country hangos ellendrukkereként nyilvánul meg közösségi oldalain.

Az egyik leglustább forgatókönyv, amit valaha olvastam

– írta az Instagramon az évadzáró epizód után. A szezonról általánosságban úgy ítélte, „kamu karakterívek katyvasza”, amely „újra és újra próbálja sulykolni”, hogy „Férfi=Probléma”.

Pizzolatto rendkívüli sikereket ért el a True Detective első évadával, a második évad azonban rémes kritikákat kapott, egyre kevesebben is nézték a sorozatot. López, aki saját állítása szerint „újraértelmezte” a sorozatot, korábban azt felelte Pizzolatto megjegyzéseire, hogy mindenkinek joga van a véleményéhez.

Az új évadról a 24.hu-na a premier után írtunk, kritikusunk szerint „López egyszerre vitte tovább a True Detective-szellemiséget és merte megreformálni azt, és épp ez bizonyult annak, amire a szériának a legnagyobb szüksége volt”.

Kapcsolódó
Két kőkemény nő és egy kis horror kellett hozzá, hogy a True Detective ismét a csúcson legyen
Öltönyös férfiak helyett két pufidzsekis főhősnővel, egy rakás remek mellékszereplővel és jókora adag horrorral nyakonöntve debütált a True Detective: Night Country. Kritika.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik