Kultúra

310 millió dollárnál tart a Gladiátor 2 költségvetése, kezd elátkozottá válni a forgatás

DreamWorks / Universal Pictures / Collection ChristopheL / AFP
DreamWorks / Universal Pictures / Collection ChristopheL / AFP

165 millió dollárosra tervezték, jelenleg viszont inkább 310 millió körül járhat a forgatás alatt álló Gladiátor 2 költségvetése. Ez több mint 111 milliárd forintot jelent. A Hollywood Reporter Ridley Scott „nagyon drága római vakációjának” nevezi a filmet, amelynek elkészítését különösen a tavalyi színészsztrájk hátráltatta.

Júliustól decemberig ugyanis állt a forgatás, legalábbis a színészekkel közös munka. A rendező ugyanis ezalatt is forgatott statisztajeleneteket a Colosseum díszletében, amelyet Máltán építtetett fel. A költségvetés így kúszhatott fel 300 millió dollár fölé, amennyiből leginkább csak az Avatar epizódjai készülnek, a Marvel szuperhősfilmjei sem kerülnek ennyibe. A gyártó Paramount stúdió részéről azt közölték, a negyvenkilenc napos forgatás csak 250 millió dollárt emésztett fel, a filmes szaklapnak nyilatkozó források viszont kaotikusnak írták le a körülményeket.

A produkció sorsát nehezíti, hogy nyáron négy stábtag is kórházba került égési sérülésekkel, majd a PETA állatvédő szervezet vette kereszttűzbe a filmet azért, mert szerintük a forgatáson rosszul bántak az állatokkal.

Ridley Scott (képünkön a Gladiátor forgatásán annak főszereplőjével, Russell Crowe-val) közel negyed század után tér vissza az ókori történethez, amely évekkel az első rész után játszódik. A főhős Lucius lesz, Marcus Aurelius császár unokája, akit az első filmben gyerekként láthattunk. A Gladiátor 2-ben Paul Mescal alakítja őt, a bemutatót idén novemberre tervezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik