Kultúra

Taylor Swift, Crocs papucs, emoji és drag témában keres szakértőket a londoni V&A múzeum

DAVID GRAY / AFP
DAVID GRAY / AFP

Itt a tökéletes álláslehetőség a Taylor Swift szuperfanoknak (vagyis a Swiftieknek): a londoni Victoria & Albert múzeum olyan szakértőt keres, aki segít nekik eligazodni az énekesnő körül kialakult rajongói kultúrában az emléktárgyak, ruhaköltemények, barátságkarkötők és kézzel készített táblák között.

Ha szereted, a V&A-ban megtalálod

– állítja a múzeum mottója, ezek után pedig talán nem is olyan meglepő, hogy a művészetekre, dizájnra és performanszra szakosodott intézmény most Taylor Swiftre is nagy figyelmet fordít. Még az énekesnő Eras turnéjának európai kezdése előtt szeretnének kinevezni valakit a tanácsadói munkára.

De nem csak a 14-szeres Grammy-díjas énekesnő rajongóit várja a múzeum, keresnek még többek között Crocs papucsokért, emojikért és a drag kultúráért rajongó embereket is annak az új kezdeményezésnek keretein belül, mellyel a kurátori szakértők munkáját szeretnék a specifikus kortárs kultúrális jelenségek szakértőivel megtámogatni.

Négy ilyen állás már betöltésre is került, ha Toby kancsókkal (híres emberekről mintázott kerámia kancsók), Pokémon kártyákkal, gorpcore ruhákkal (a sport- vagy túraruházatot hétköznapi viseletként használó divatirányzat) vagy Legóval kapcsolatban merül fel kérdés a múzeumban, immár van kihez kihez fordulni.

„Ezek az új tanácsadói szerepkörök segítenek nekünk elmélyülni a kortárs kultúra és dizájn legfontosabb történeteiben, miközben tovább színesítik a V&A hatalmas és sokszor meglepő kreatív kínálatát” – mondja Dr. Tristram Hunt, a múzeum igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik