Kultúra

DiCaprio után most Tom Cruise-zal készíthet filmet A visszatérő rendezője

Daniel LEAL / POOL / AFP
Daniel LEAL / POOL / AFP

A mexikói származású Alejandro González Iñárritu az utóbbi időben nem nagyon készített angol nyelvű filmeket. Az utolsó a 2015-ös A visszatérő volt, ami a főszereplő Leonardo DiCapriónak a várva várt első Oscar-díjat jelentette, Inarritunak viszont a legjobb rendezésért járó díj már a negyedik volt az Oscarok sorában. A 2014-es Birdmannel ugyanis már bezsebelt hármat.

A visszatérő óta egy mexikói filmet láthattunk csak a rendezőtől, a Netflixen megjelent Bardo, egy maroknyi igazság hamis krónikáját. Most azonban úgy tűnik, ismét amerikai színészekkel dolgozik majd együtt. A filmről eddig nem sokat lehetett tudni azon kívül, hogy a forgatókönyvet Iñárritu, Sabina Berman, Alexander Dinelaris és Nicolás Giacobone írták, most azonban a Hollywood Reporter megerősítette, hogy a főszerepet a tervek szerint Tom Cruise játssza majd.

A színész nemrég aláírt egy együttműködést a Warner Bros. filmstúdióval, melynek keretein belül produkciós cégével közösen fejlesztenek majd eredeti és franchise filmeket Cruise főszereplésével. Ez persze nem jelenti azt, hogy más stúdiókkal innentől nem dolgozik majd a világ legjobban eladható színésze, a Paramount stúdiónál készül épp a Mission: Impossoble nyolcadik része, és állítólag már a következő Top Gun-film is készül. Iñárritu új filmjéről most kezdett tárgyalásokba a Warner.

Cruise eddig négyszer kapott Oscar-jelölést, egyelőre azonban egyiket sem váltotta díjra, talán majd most, a legendás rendező segítségével beszerezheti az első díjat az akadémiától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik