Kultúra

Ejtették a vádat Steven Tyler egyik zaklatási ügyében

Elyse Jankowski / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Elyse Jankowski / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
A bíró szerint Jeanne Bellino túl sokáig várt az Aerosmith énekesének beperlésével.

Steven Tylert még 2023-ban vádolta meg zaklatással Jeanne Bellino, aki azt állítja, hogy Tyler 1975-ben kétszer is bántalmazta őt: egy telefonfülkében lefogta és taperolta, később pedig egy hotelben falhoz szorította és szexet imitált rajta. Az akkor 17 éves modell elmondása szerint „súlyos és tartós érzelmi sérülést” szenvedett emiatt.

Bellino egy New York-i, nemi erőszakot elszenvedő áldozatokat védő törvény miatt emelhetett vádat a hosszú eltelt idő ellenére is. Ez a törvény épp az ilyen ügyeknél biztosít hosszabb elévülési időt, hogy megteremtse az áldozatok felszólalásának jogi lehetőségeit.

Tyler tagadta a vádakat, most pedig a bíróság elutasította a keresetet. A bíró szerint ugyanis Bellino ügye nem jogosult a hosszabb elévülési időre, mert a vád nem állította, hogy Tyler magatartása komolyan fenyegett volna testi sérülés veszélyével.

Az Aerosmith frontemberének ettől függetlenül folyamatban van még egy zaklatási ügye, 2022-ben ugyanis Julia Misley – akkori nevén Julia Holcomb emelt ellene vádat. Itt a fentinél jóval bonyolultabb ügyről van szó: az akkor 16 éves Holcomb három évig kapcsolatban élt a zenésszel, aki egy ponton gyámsága alá is vette, hogy a lány legálisan utazhasson vele a turnékon. A nő szerint Tyler kihasználta őt, egy alkalommal pedig abortuszra kényszerítette. Tyler hosszú ellenkeresettel válaszolt, amelyben minden vádpontot tagad: azt állítja, hogy szexuális aktusaik beleegyezésen alapultak, ráadásul mivel a kapcsolat alatt a zenész a lány gyámja volt, mentesség vonatkozott rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik