Kultúra

Váratlanul újjáalakul a Slayer

Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Újra koncertezik a Slayer: a legendás amerikai thrash metál zenekar 2019-ben búcsúturnét tartott, most viszont bejelentette, hogy ősszel két fesztiválon is fellép.

Az 1981-ben alakult Slayer 2019-es világkörüli búcsúturnéja Magyarországot is érintette: abban az évben júniusban a Papp László Budapest Sportarénában adtak koncertet. Bár a gitáros Kerry King még két hete is azt nyilatkozta, a Slayer újraösszeállása valószínűtlen, az együttes már leszerződött két idei fesztiválfellépésre: szeptember 22-én a chicagói Riot Festen, szeptember 27-én pedig a louisville-i Louder Than Life-on játszanak. King a hírek szerint az elmúlt öt évben még csak nem is beszélt a frontemberrel, Tom Arayával, ráadásul az elmúlt hetekben arról beszélt, szólókarrierjére koncentrál.

A zenetörténetben a Slayert a Metallica, a Megadeth és az Anthrax mellett a thrash metál műfaját megalkotó nagy négyesbe sorolják. A Slayer az alapító gitáros Jeff Hanneman 2013-as halála után 2015-ben készített el eddigi utolsó stúdiólemezét, a Repentlesst, 2019-ben pedig világkörüli turnén búcsúzott el a közönségtől. A zenekar többször járt Magyarországon is: 2003-ban a Sziget fesztiválon, 2011-ben a Hegyalján, 2016-ban pedig a soproni VOLT Fesztiválon. A Budapest Sportarénában 2011-ben és 2019-ben léptek fel, emlékeztet az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik