Kultúra

Sam Mendes a Beatles minden tagjáról forgat egy külön filmet

JIJI PRESS / JIJI PRESS / AFP) / Japan OUT
A Beatles 1966 júniusában
JIJI PRESS / JIJI PRESS / AFP) / Japan OUT
A Beatles 1966 júniusában
Nagy fába vágja a fejszéjét az Amerikai szépség Oscar-díjas rendezője.

A Bohém rapszódia kasszasikere óta záporoznak a mozikba a zenészekről készült életrajzi filmek – hogy csak párat említsünk: Elton Johnról, Elvisről, Bob Marleyról vagy épp Amy Winehouse-ról –, és első blikkre a frissen bejelentett Beatles-projekt is lehetne egy ezek közül.

Ám Sam Mendes, az Amerikai szépség, a Skyfall és az 1917 Oscar-díjas rendezője a szokásosnál jóval ambíciózusabb célokat tűzött ki maga elé, ugyanis azt tervezi, hogy a Beatles mind a négy tagjáról forgat egy-egy filmet, így John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr szemszögéből is végigkövethetjük a világ leghíresebb zenekarának történetét, egészen az 1970-es feloszlásig.

A projektről szóló közlemény szerint ez az első eset, hogy a Beatles – és cégük, az Apple Corps – teljes mértékben egy játékfilmes terv mögé állt, megadva az életrajzi és a zenei jogokat is. A filmeket a Sony finanszírozza és forgalmazza majd, az ígéretek szerint 2027-ben láthatja majd őket a közönség, bár az üzletileg elég kockázatos lépés lenne, ha mind a négy film egy évben kerülne moziba. Mendes azt nyilatkozta, hogy megtisztelve érzi magát, hogy minden idők legnagyobb zenekaráról forgathat, és izgatott az előtte álló alkotói kihívások miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik