Kultúra

Alföldi Róbert: Kiborult a morál teljesen, és elöntött bennünket a szar

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A rendezőt a kegyelmi botrányról kérdezték.

Alföldi Róbert a Telexnek adott interjút, amelyben amelyben a színházi kérdések mellett az elmúlt hetek közéleti vitáit leuraló kegyelmi botrány is szóba került:

Ez nem arról szól, hogy bal- vagy jobboldal. Éppen ezért lenne fontos, hogy ezek az egyházak is megszólaljanak. Vagy megszólaljon Ákos, Rátóti Zoli vagy Szarvas Józsi

– mondta a Most jövök legújabb adásában rendező, egy kérdésre azt is hozzátéve, hogy már önmagában a megszólalásuk nagyon fontos lenne, és azt kellene mondaniuk, hogy ezt így nem lehet. És ez szerinte nem függ össze azzal, hogy ki milyen filozófiában vagy politikai rendszerben hisz.

Olyan sok minden derült most ki, hogy ez a rendszer hogyan működik, hogy ez nem függhet össze azzal, hogy ki bal- és jobboldali. Hanem azzal függ össze, hogy tökmindegy, hogy hívják a miniszterelnököt, és tökmindegy, hogy hívják a pártot, mi nem akarunk ilyen országot. Én nem gondolom, hogy Ákos vagy a Józsi ilyen országot akarnak. (…) Kiborult a morál teljesen, és elöntött bennünket a szar. Ilyenkor szerintem ki lehet állni együtt, és azt lehet mondani, hogy nem szeretnénk így.

– mondta az interjú során, amelyet három nappal a múlt pénteki, online tartalomgyártók által szervezett tüntetés előtt vették fel. A demonstárciót Alföldi is támogatta több mint száz hírességgel együtt.

A rendezővel novemberben mi is készítettünk interjút, azt itt olvashatják:

Kapcsolódó
Alföldi Róbert: Milyen társadalom az, ahol a politikai meggyőződés felülírja a családi köteléket?
Miért akarjuk újra és újra eltörölni a múltat? Hogyan rombolja a színház a személyiséget? És van-e még értelme közéleti kérdésekbe beleállni? Interjú Alföldi Róberttel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik