Kultúra

Nagy Ervin: A lelkiismeret ébredése kimutathatatlan, hiába szondázza Tóni bácsi

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A színész nagy várakozásokkal néz a péntek esti tüntetés elébe.

Péntek este tartják az Odakint most szörnyek járnak – kiállás az áldozatokért, gyerekekért, az egészséges társadalomért címre keresztelt tüntetést, amelyet Pottyondy Edina ötlete nyomán népszerű influenszerek és előadók szerveznek, és az elmúlt napokban több mint száz híresség csatlakozott a kezdeményezéshez (csak a mai napon többek között Gálvölgyi, Krúbi, Fluor, Caramel és még sokan mások).

A tüntetést nyilvánosan támogatók között van Nagy Ervin is, aki a szeretlekmagyarorszag.hu-nak mondta el, miért tartja fontosnak a megmozdulást:

Messzemenőkig tudok azonosulni minden olyan eseménnyel, ami egy kicsit is felrázza a magyar társadalmat. Azt gondolom, hogy az elmúlt tíz évben elaludtunk itt, Európa közepén, és bármit meg lehet csinálni ezzel a néppel.

– mondta, hozzátéve, hogy ő is nemzeti érzelmű, ahogy szerinte a baloldalon sokan, és annak örülne a legjobban, ha jobboldali szavazópolgárok is kijönnének a Hősök terére, „egyfajta hátteret adva annak, hogy egy ilyen ügy eltussolása szélesebb nemzeti ügy annál, minthogy pártpolitikai alapon tagozódjunk.” A színész úgy látja, azért különbözik ez a tüntetés a korábbiaktól, mert nem hirtelen politikai felindulásból fakad, mintha felébredt volna az emberek lelkiismerete.

Egyébként szerintem épp ettől lehet a legjobban félni. A lelkiismeret ébredése kimutathatatlan, hiába szondázza Tóni bácsi. Olyan ez, mint a jégzajlás a Dunán: csendes, de iszonyú erővel tud megindulni

Nagy Ervin hisz abban, hogy a pénteki rendezvény mélyben rejlő társadalmi folyamatokat indíthat meg, melynek nyomán a mindennapos politikai szemfényvesztés helyett „emberszabású” lehet a közélet az országban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik