Kultúra

Christopher Nolan imádna horrort forgatni, de még vár egy ütős ötletre

Valerie Macon / AFP
Valerie Macon / AFP
Nincs ellenére az ijesztegetés.

Christopher Nolannel csütörtökon tartottak a Brit Filmintézet londoni nagy termében egy teltházas pódiumbeszélgetést, ahol a rendező egész karrierjét végigvették, és mesélt filmes filozófiájáról is. A közönség egyik tagja megkérdezte Nolantől, hogy forgatna-e valaha horrort, mire Nolan azzal felelt, hogy legutóbbi filmjében, az Oscar-esélyes Oppenheimerben valamennyire megvannak a horror elemei, majd hozzátette, hogy nagyon érdekesnek tartja az egészen műfajt, mert az erősen épít a mozis eszközökre és zsigeri hatást vált ki a nézőkből.

Egy ponton imádnék horrort forgatni, de úgy gondolom, hogy egy jó horrorhoz egy igazán kivételes alapötletre van szükség. Ezek azonban ritkák. Így egyelőre még nem találtam meg a sztorit, ami megütné ezt a mércét

– mondta Nolan, aki azért is tartja izgalmasnak a horrort, mert a hollywoodi stúdiók ebben a műfajban hajlamosak engedékenyek lenni a kilátástalansággal és az elvontsággal szemben, amit amúgy nem szeretnek. A horrofilmeknek szerinte így sok olyan tulajdonságuk van, amit más zsánerfilmekből rendre kilúgoznak, ami különösen érdekes lehetőséget nyit egy alkotó előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik