Kultúra

Orosz oligarcha rágja Brad Pitt fülét egy francia borászat miatt

Presley Ann / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Presley Ann / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Az ügyet Angelina Jolie robbantotta be.

Furcsa ügy van kibontakozóban a festői Provence-ban: Brad Pitt és Angelina Jolie 2008-ban vásárolt borbirtoka, a Chateau Merival tulajdonrészének fele a pár hosszúra nyúló válási procedúrája során, 2021-ben egy orosz oligarcha, Jurij Sefler birtokába került.

A változás miatt Pitt egyáltalán nem volt boldog, hiszen állítása szerint elővásárlási joggal bírt a Jolie által kézben tartott tulajdonrészre, az eladás mégis a megkérdezése nélkül zajlott le.

A Sun nevű brit bulvárlap birtokába jutott dokumentumok szerint a Sztolicsnaja vodkamárkát is kézben tartó Sefler úgy érzi, hogy az ezerháromszáz hektáros területet a pár rosszul igazgatta, emiatt pedig többször is próbálta együttműködésre bírni Pittet. Ez nem hozott eredményt, így a férfi a fenyegetéssel is megpróbálkozott – eddig sikertelenül.

Brad Pitt ügyvédei szerint Sefler csak az újdonsült üzlettársa hírnevében akar sütkérezni, Jolie pedig csak ki akart szúrni a volt párjával, hiszen egyértelmű kapcsolatot teremtett közte, illetve Oroszország között – ez ellenére is árthat a névnek, hogy Sefler nem épp Putyin híve.

A cikk hozzáteszi: problémák lehetnek az orosz matematikai képességeivel, hiszen a pár 2008-ban 28,4 millió dollárért vásárolta a területet, ennek felét pedig Jolie három évvel ezelőtt 64 millióért adta tovább, mindez pedig tökéletesen mutatja, hogy a teljes birtok értéke legalább 130 millióra nőtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik