Kultúra

A Monty Python sztárja még nyolcvanévesen is dolgozik, hogy meg tudjon élni

Frazer Harrison / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Frazer Harrison / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Eric Idle-nek tavaly a házát is el kellett adnia, és azt mondja, a Monty Python egy „katasztrófa”.

Eric Idle és az 1969-ben alapított humoristacsapat a Monty Python Repülő Cirkusza című sorozattal futott be, a tévés megjelenést pedig olyan filmes sikerek követték, mint a Gyalog galopp vagy a Brian élete. Előbbiből készült 2005-ben zenés feldolgozás is Spamalot, amely a világhírű Gyalog galopp címen ismertté vált filmből gyengéd érzéssel lenyúlatott címmel, ami Tony-díjat is nyert.

„Nem tudom, miért feltételezik rólunk mindig, hogy gazdagok vagyunk. A Python egy katasztrófa. A Spamalot 20 évvel ezelőtt volt nyereséges, most meg kell dolgoznom a megélhetésemért. Nem könnyű ebben a korban” – írja az X-en közzétett bejegyzéssorozatában Eric Idle.

A színész 2022-ben mesélt róla, hogy legyőzte a hasnyálmirigyrákot. Most úgy tűnik, ő maga is meglepetten tapasztalta, hogy a Monty Python sikere nem biztosította be egy életre a bevételeiket, tavaly hollywoodi házát is el kellett adnia. „Minden a miénk, amit a Pythonnal valaha is készítettünk, és álmomban sem gondoltam volna, hogy ebben a korban a bevételi források ilyen katasztrofálisan el fognak apadni” – írta.

Felmerült, hogy egy Netflix-dokumentumfilm esetleg segítene a helyzetükön, Idle azonban nem volt elragadtatva az ötlettől:

Basszák meg a dokumentumfilmek!

– mondta. „Jól vagyok. Elfoglalom magam és írok, azt csinálom, amit szeretek és amiben a legjobb vagyok. 1963 óta csinálom, sokat tanultam, és volt néhány nagyszerű mentorom.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik