Kultúra

Deadpool örökre megváltoztatja a Marvel-univerzumot, megjött a Deadpool & Wolverine első előzetese

Marvel Enterprises/20th Century / Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP
Marvel Enterprises/20th Century / Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP

Megérkezett az első előzetes a Ryan Reynolds új szuperhős-filmjéről, amit Deadpool & Wolverine címmel mutatnak majd be júliusban a mozik. 2024-ben szerencsére nem fogunk Marvel-filmekbe fulladni, a hollywoodi színész sztrájk miatt ugyanis több premier is csúszik. Az idei kevés film egyike lesz a lassan 6 éve várt Deadpool-folytatás is, amiben a szabadszájú hős végre tiszteletét teszi a Marvel moziverzumában. Vagy, ahogy ő fogalmaz, örökre megváltoztatja azt.

Már csak azért is izgalmas az új film, mert úgy tűnik, visszatér Hugh Jackman az X-Men filmekből ismert Rozsomák (Wolverine) szerepében. A Marvel 5. fázisába illeszkedő filmben az előzetes alapján fontos szerepet kap majd a Loki-sorozatból ismert TVA (Time Variance Authority), a bürokratikus szervezetet, ami a szent idővonalat őrzi. Deadpool és Rozsomák azért tűnhet fel most közösen az MCU-ban, mert a Disney felvásárolta a korábbi filmjeiket készítő 20th Century Foxot.

A filmet Shawn Levy rendezte, aki Reynoldssal a Free Guyon és az Adam-projekten, Jackmannel pedig a Vasököl című filmen dolgozott együtt korábban, de a Stranger Things című sorozatot is ő jegyzi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik