Kultúra

Dakota Johnson szerint „kibaszott sivár” most a filmipar

Michael loccisano / Getty Images via AFP
Michael loccisano / Getty Images via AFP
Most épp egy szuperhős-filmben szerepelt, de úgy érzi, az izgalmasabb projektektől már mindenki fél Hollywoodban.

Dakota Johnson az itthon nemsokára mozikba kerülő Madame Web című film sajtókörútján adott nemrég interjút, amiben többek között azt is elmondta, mostanában senki sem mer kockáztatni Hollywoodban, és kezd ráeszmélni, hogy „a filmipar kib*szott sivár”.

A streamingplatformok vezetői nem bíznak benne, hogy a kreatív emberek és a művészek tudják, mi fog működni és mi nem, ez pedig ki fog készíteni minket. Szívszorító ezt látni. Olyan kib*szott nehéz bármit megvalósítani. Engem pedig kifejezetten a különleges, előre mutató dolgok érdekelnének.

Azt is elmesélte, hogy a 2023-as Daddio című filmet annak ellenére is nagyon nehezen tudták eladni, hogy a kétszeres Oscar-díjas Sean Penn oldalán játszik benne. Végül azért elkészült a projekt, és a Telluride Filmfesztiválon a Sony Classics meg is vásárolta, a színésznő szerint azonban egyre nehezebb a független filmekhez forgalmazót keríteni.

„Az emberek félnek, én meg azt kérdezem: »miért? Mi fog történne, ha valami bátor dolgot csinálnánk?« Úgy érzem, senki sem tudja, mit kellene csinálni, és mindenki fél. A döntéshozók be vannak rezelve. Biztosra akarnak menni, de a biztos dolgok nagyon unalmasak.”

A színésznő, aki Don Johnson és az Oscar-jelölt Melanie Griffith közös gyermekeként látta meg a napvilágot, arról is beszélt, mennyire elege van már a nepobébi-poénokból – amik azzal élcelődnek, hogy azért lett sikeres, mert hírességek gyermeke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik