Kultúra

Presser és Szörényi először lép együtt színpadra

Kiskorona7 kommunikáció és Vető Gábor
Kiskorona7 kommunikáció és Vető Gábor
Inkább beszélgetni fognak, mint zenélni, de ki tudja, lehet, hogy hangszer is előkerül.

Február 25-én először lép színpadra együtt a hazai rocktörténet két legendája: Presser Gábor és Szörényi Levente – olvasható a Világítótornyok című beszélgetéssorozat szervezőinél. Az Óbudai Társaskörben tavaly ősszel indult pódiumbeszélgetés-sorozat vendégei a hazai művészeti és tudományos élet jeles egyéniségei.

A közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy a két Kossuth- és Erkel-díjas alkotó, akik örökre beírták magukat a 20. századi magyar könnyűzenei kánonba, soha nem szerepelt még közösen színpadon. Az 1960-as évek végétől a hazai rockélet alapköveit rakta le Szörényi az Illéssel, majd a Fonográffal, Presser pedig az Omegával és később az LGT-vel.

A két teljesen különböző stílust és különböző kultúrkört képviselő művész 2009-ben adott először közös nyilatkozatot egy zenei rendezvény kapcsán, de a Világítótornyok soron következő alkalmával lépnek először együtt pódiumra

– írják.

Presser Gáborral legutóbb tavaly készítettünk interjút a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról premierjének 50. évfordulója apropóján, azt a beszélgetést itt olvashatják.

Kapcsolódó
Presser Gábor: Nincs épelméjű ember, akit nem befolyásol a világunk gyorsan terjedő elmebaja, közönye, cinizmusa
Presser Gáborral beszélgettünk arról, hogy határozta meg pályáját az ötven éve bemutatott Képzelt riport, mit gondol az előadást övező vitákról, szereti-e elhagyni a komfortzónáját, nyomasztja-e a világ jelenlegi állapota, és nevezhetjük-e őt zongoraidomárnak?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik