Kultúra

Részlegesen megsüketült a Modern Hungária egykori énekese

Szabó Lilla
Szabó Lilla
A Covid súlyos szövődménye miatt került veszélybe Bodnár Attila hallása, ha nem javul az állapota, valószínűleg nem tudja folytatni zenei pályafutását.

„Miközben nem hallom jól a kívülről érkező hangokat, belül folyamatosan szól a fejemben meg a fülemben egy sípoló, sziszegő hang” – mondta el a Blikknek a Modern Hungária alapítója, Bodnár Attila.

Az énekes azóta szenved a Covid-fertőzés szövődményeitől, mióta karácsonykor elkapta a vírust hazalátogató fiától. A koronavírusból ugyan egy hónap alatt kilábalt, a súlyos szövődmények miatt azonban részben elvesztette hallását. Egyelőre nem tudni pontosan, mekkora a baj, ideiglenes a hallásvesztés vagy maradandó, így számos vizsgálat vár még Bodnárra.

Addig is igyekeznek mozgásgyakorlatokkal segíteni a helyzeten:

„Sokat kell mozognom, gyalogolok, nyaki tréninget csinálok, csupa, az általános vérkeringést fokozó sporttevékenységet kell végeznem, emellett pedig értágító tablettákat kell szednem. Ha azonban nincs szerencsém, marad a hallásvesztés, a sziszegés és a kilátástalan helyzetem.… Ha a gondviselés nem adja vissza a hallásomat és nem múlik el a fejemből a sziszegés, sípolás, befejezhetem a zenei pályafutásomat” – mondja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik