Kultúra

Újra összeáll Brad Pitt és Tarantino a rendező utolsó filmjében

HUBERT BOESL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
HUBERT BOESL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
A színész a Volt egyszer egy... Hollywood után a rendező leköszönő művébe is becsatlakozik.

Quentin Tarantinóról régóta lehet tudni, hogy nem tervez kiöregedni a szakmából: jó előre bejelentette, hogy tizedik filmje után leteszi a lantot és nem forgat többet. Az utolsó filmről ki is derült már néhány részlet: ha hinni lehet a híreknek, A filmkritikus címmel készülő projekt a 70-es évek Kaliforniájában játszódik majd, és egy pornómagazin filmkritikusáról szól majd.  Az ihletet állítólag Tarantino egy tinédzserkori munkája adta, korábban ugyanis felnőtt magazinos automaták utántöltőjeként is dolgozott. Elmondása szerint a lapokban mindent túl mocskosnak talált az olvasásra, míg rá nem bukkant az egyik pornóújság filmes rovatára és annak szókimondó, cinikus kritikusára.

A Deadline szerint most Brad Pitt is csatlakozik a projekthez, bár hogy milyen szerepben, az egyelőre rejtély – valószínűtlen, hogy magát a filmkritikust alakítaná, mert Tarantino korábban azt mondta, hogy a főszereplő 35 év körül lesz, és olyasvalakit szeretne, aki még nem játszott nála főszerepet.

Pitt pedig már kétszer is megfordult a rendező alkotásaiban (háromszor, ha a Tarantino által írt, de nem rendezett Tiszta románcot is számoljuk): a 2009-es Becstelen brigantykban Aldo Raine hadnagyot játszotta, a Volt egyszer egy… Hollywoodban nyújtott alakításával pedig a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjat is bezsebelte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik