Kultúra

A Budapest Parkban lép fel nyáron Yungblud

Dave Benett / Getty Images
Dave Benett / Getty Images
Épp úgy, mint az elmúlt három évben.

2021, illetve 2023 után idén is koncertet ad Magyarországon Yungblud: a multiinstrumentalista brit énekes-dalszerző június 9-én a Budapest Parkban lép majd fel – írja a szervező Live Nation nyomán az MTI.

A 26 éves Yungblud (Dominic Richard Harrison), a Z-generáció hangja fesztiválfellépések után első önálló magyarországi koncertjére készül.

Yungblud 2021-ben ott volt az MTV EMA díjkiosztó gála fellépői között a Budapest Sportarénában, 2019-ben és tavaly pedig a Szigeten adott koncertet. Két évvel ezelőtti fellépését egészségi okokból mondta le a soproni VOLT Fesztiválon.

A zenész az angliai Yorkshire-ben született, gitárt először kétévesen vett a kezébe, tízévesen pedig már saját dalokat írt. A kezdetben a színészkedéssel kacérkodó férfit 2018-ban ismerte meg a világ, ekkor jelentkezett ugyanis első EP-jével. Dalaiban olyan témákat érint, mint a dzsentrifikáció, a bántalmazás, a problémás neveltetés és a politikai korrupció. 21st Century Liability című debütáló albuma hatalmas sikert hozott, 2019-ben kiadott EP-je, a Hope for the Underrated Youth a brit albumlistán a Top 10-ben debütált, 2020-ban megjelent második albuma, a Weird! pedig már vezette is ugyanezt a listát. Szimplán csak Yungblud című harmadik, 2022-es nagylemeze új korszakot hozott: ezzel már hat országban lett listavezető, mostanáig pedig több mint 423 millió streamelést ért el.

Legutóbbi albuma óta több új dala jelent meg, köztük a Lowlife, egy lázadó himnusz, amelyben a kemény dallamok, súlyos basszusvonalak és a nyers, sebezhetőséget mutató szövegek keverednek.

Visszatérését alternatív gyökereihez a Bring Me the Horizon énekesével közös Happier vagy a Lil Yachty vendégszereplésével a napokban kiadott When We Die (Can We Still Get High?) is mutatja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik