Kultúra

Egy ausztrál női politikusnak Photoshoppal megnagyobbították a melleit egy tévéműsorban

Egy ausztrál hírcsatorna széles körben felháborodást keltett, miután egy női állami parlamenti képviselő képét meghamisították, megnövelve a mellét és felfedve a derekát.

A Georgie Purcellről készült fotó a Nine News egyik híradójában jelent meg, miután bírálta, hogy Victoria állam kormánya elutasította a kacsavadászat betiltását. Purcell az eredeti és a módosított képet is közzétette a közösségi médiában, megjegyezve, hogyan szerkesztették meg a ruháját. A Nine News bocsánatot kért, és azt állította, hogy a „Photoshop által végzett automatizálás” volt a hibás.

Georgie Purcell a legfiatalabb nő az állam parlamentjében, és gyakran felhívta a figyelmet az ausztrál politikában a nők folyamatos szexualizálására és tárgyiasítására.

A BBC-nek nyilatkozva az állatvédő párt képviselője azt mondta, hogy a kép betetőzte a 2022-es megválasztása óta eltelt legrosszabb napját:

Ami velem történt az elmúlt 24 órában, az egyszerűen olyasmi, ami soha, de soha nem történhetne meg egy férfi politikussal

– mondta.

A Nine News Melbourne vezetője, Hugh Nailon bocsánatot kért tőle, és grafikai hibával magyarázta a történteket:

Az általános gyakorlat, hogy a képet átméreteztük, hogy megfeleljen a specifikációnknak. E folyamat során a Photoshop által végzett automatizálás olyan képet hozott létre, amely nem felelt meg az eredetinek

– mondta keddi nyilatkozatában, utalva egy olyan eszközre, amely mesterséges intelligenciát használ a képek kibővítésére.

Az Adobe – a Photoshopot gyártó cég – szóvivője azonban a BBC-nek azt mondta: „A kép bármilyen módosítása emberi beavatkozást és jóváhagyást igényelt volna.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik