Kultúra

Budapestre jön Ice T és a Body Count

Andre Havergo / Geisler-Fotopress / Geisler-Fotopress / dpa Picture-Alliance
Andre Havergo / Geisler-Fotopress / Geisler-Fotopress / dpa Picture-Alliance

A Body Count hat év után ismét Magyarországon ad koncertet. A világhírű amerikai rapper, Ice-T által vezetett heavy metál csapat június 14-én lép fel a Budapest Parkban. A Body Count elkészült nyolcadik lemeze felvételivel, így könnyen lehet, hogy a múltbeli nagy sikerek mellett arról is hallhat a közönség dalokat a nyári koncertjükön – közölte a szervező Live Nation kedden az MTI-vel.

A Body Count megalakítása 1990-ben az addigra már három sikeres szólólemezen túl lévő rapper Ice-T és a gitáros Ernie C közös ötlete volt. A hobbiprojektként indult együttes 1992-ben dobta piacra első, cím nélküli albumát, amelyen – akárcsak Ice-T számaiban – a durván szókimondó szövegek domináltak. A Cop Killer című dal miatt a debütáló anyagot egy időre be is vonták. Első lemezük megjelenésekor Ice-T így definiálta zenéjüket: rock album, rap mentalitással.

A zenekar 1997-ig további két sikeres albumot (Born Dead, Violent Demise: The Last Days) jelentetett meg. Az alapító tagok közül már csak Ice-T és Ernie C vannak a Body Countban,  hárman pedig már nincsenek az élők között: a dobos Beatmaster V 1996-ban, a gitáros D-Roc the Executioner 2004-ben halt meg rákban, a basszusgitáros Mooseman egy utcai lövöldözésben vesztette életét 2001-ben.

A Los Angeles-i együttes eddig háromszor zenélt Budapesten: 1994-ben a Vörösmarty Művelődési Házban, három évvel később az egykori Rockvárban, 2018-ban pedig a Budapest Parkban léptek fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik