Kultúra

Kiderült, hogy Bob Odenkirk távoli rokona a brit királyi családnak

Araya Doheny / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Araya Doheny / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Bob Odenkirk, aki leginkább a Breaking Bad és annak előzménysorozata, a Better Call Saul szélhámos ügyvédjeként ismert, a héten a tévében megtudta, hogy királyi rokonságban áll. A PBS csatornán futó, genealógia-alapú amerikai televíziós műsor, a Finding Your Roots öt generációra visszavezette Odenkirk családját, és kiderült, hogy III. Károly király 11. unokatestvére.

Annak ellenére, hogy családja Chicagóból származik, a műsor ősökkel foglalkozó szakértői elárulják, hogy a színész ötödik dédapja, Friedrich Carl Steinholz a németországi Plönben született 1755-ben. Steinholz házasságon kívül fogant a plöni hercegtől, aki házasságok révén rokonságban állt Európa királyi családjaival.

Megértem, hogy a társadalom miért épült monarchák és vezetők köré, és miért adták tovább őket generációkon keresztül. Megértem, hogy ez minden társadalomban, minden civilizációban így van. De úgy gondolom, hogy a demokráciával jobb helyre jutottunk, és ezen az úton kellene tovább haladnunk

– mondta Odenkirk a műsorban, még mielőtt közölték volna vele a felfedezést.

Amikor tájékoztatták a királyhoz fűződő kapcsolatáról, azonnal nevetésben tört ki, valamint bejelentette, hogy bárcsak az édesanyja is hallhatná a hírt.

Kapcsolódó
Simlis zugügyvédként hódította meg a világot, és még a szívroham sem tudta megállítani
Bob Odenkirk csak pár epizód erejéig bohóckodott volna a Breaking Badben, de annyira frenetikusnak bizonyult Saul Goodmanként, hogy végül saját eredetsorozatot kapott. A végéhez közeledő Better Call Saul teljesen új fejezetet nyitott a pályáján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik