Kultúra

Megmászták a világ egyik legmagasabb felhőkarcolóját, hogy mentsék a párkapcsolatukat

Sundance Filmfesztivál
Sundance Filmfesztivál
Az orosz párról szóló dokumentumfilm a Netflixen lesz látható.

A Netflix megvette a jogait a Skywalkers: A Love Story című dokumentumfilmnek, amelynek premierje múlt héten volt a Sundance Filmfesztiválon – írja a Variety. A Jeff Zimbalist és Maria Bukhonina által rendezett film egy moszkvai párt, Angela Nikolaut és Ivan Beerkust követi, akik különös módon próbálták megmenteni szerelmüket: megmászták a világ egyik legmagasabb felhőkarcolóját, és akrobatikus mutatványokat hajtottak végre a magasban.

A forgatás hét éven át tartott, Nikolau és Bukhonina ugyanis már korábban is azzal gyűjtött több milliós követőtábort magának a közösségi médiában, hogy felhőkarcolókat másztak meg, és a tetejükről romantikus képeket osztottak meg magukrül. Az utolsó, egyben legőrültebb küldetésre azonban azt követően szánták el magukat, hogy a járvány és az orosz-ukrán háború nyomán elvesztették több szponzorukat: eldöntötték, hogy megmásszák a Merdeka 118 nevű felhőkarcolót Kuala Lumpurban, amely a maga 678,9 méterével a világ második legmagasabb épülete.

Ez alapján a Skywalkers: A Love Story az Ember a magasban című Oscar-díjas dokumentumfilm szellemi örökösének tűnik: a 2008-as alkotás Philippe Petit francia kötéltáncos történetét mutatta be, aki illegálisan drótot feszített ki az épp elkészült World Trade Center tornyai közé, hogy azon szaladgáljon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik