Kultúra

Martin Scorsese túl alacsony a mozizáshoz

LOIC VENANCE / AFP
LOIC VENANCE / AFP
Mindig beül elé egy magas ember, így nem látja a filmet. És a dumálás is zavarja.

Martin Scorsese azon rendezők közé tartozik, akik a streaming korszakában is rendre felemelik a hangjukat a mozi fontosságáért, ám egy friss interjú során kiderült, hogy őt magát váratlan nehézségek akadályozzák a mozizás élvezetében. A Variey a tíz Oscar-díjra jelölt Megfojtott virágok kapcsán kérdezte Lily Gladstone-t, Leonardo DiCapriót és Scorsesét, és a beszélgetés során felmerültek a mozibajárási szokásaik is. DiCaprio például úgy emlékezett, hogy utoljára talán a Top Gun: Maverickre váltott jegyet, Scorsesétől pedig arra voltak kíváncsiak, hogy be szokott-e surrani a saját filmjei vetítésére, de meglepő választ adott:

Nem csinálok ilyet. Az emberek túl sokat beszélnek és mocorognak. Én alacsony vagyok, és mindig beül elém egy magas ember. Ugyanez a helyzet a Broadway-n is – ezért nem tudok színházba se járni. Az előttem ülőtől nem látom a színpadot, és alig hallok valamit az előadásból. Ahogy öregszem, egyre jobban élvezem az IMAX-vetítéseket. Bemész, leülsz a hátsó sorba, és még mindig szinte felfelé nézel. A normál vetítéseken viszont hangoskodóbbnak találtam a közönséget, mint régen. Bár talán ez még mindig olyan, mint az 50-es években, amikor visszakiabáltunk a vászonnak

– mondta Scorsese, gyorsan hozzátéve, hogy természetesen nagyon fontosnak találja a mozizás támogatását, így a nehezítő körülmények ellenére is eljár vetítésekre, csak kivárja, míg nem annyira tömött a nézőtér.

A Megfojtott virágokról írt kritikánkat itt olvashatják:

Kapcsolódó
Megfojtott virágok: Scorsese enervált tablóval szolgáltatna igazságot a kisemmizett indiánoknak
Megérkezett a magyar mozikba az év egyik legjobban várt filmje, a Megfojtott virágok. A megtörtént eseményeken alapuló bűneposz már a témája miatt is fontos alkotás, de a nemes szándék és a kiváló színészi alakítások ellenére sem mérhető Martin Scorsese remekműveihez. Kritika.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik