Kultúra

Magyar artistaművészek nyertek fontos díjat Párizsban

MTVA / Bizományosi: Faludi Imre
MTVA / Bizományosi: Faludi Imre
A világ legfontosabb megmérettetésén már részt venni is megtiszteltetésnek számít.

A Buti Olivér és Jagudits András artista páros ugródeszkán bemutatott produkciójával ezüst díjat nyert a Párizsban 43. alkalommal megrendezett Festival Mondial du Cirque de Demain versenyen – közölte a Fővárosi Nagycirkusz vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A rangos versenyen azok az artistaprodukciók mérkőznek meg, amelyek eredetiségükkel, különlegességükkel, színháziasságukkal, koreográfiájukkal újítják meg a klasszikus cirkuszi zsánereket – tájékoztattak a közleményben, ami hozzátette:

a fesztivál kategóriájában a világ legfontosabbja, ahol már maga a versenyzés is igazi elismerés.

A Pal’s Compagnie duó tagjai, Buti Olivér és Jagudits András feltétlen bizalomra épülő, humoros produkciót hoztak létre, szakmai mesterük Kőmíves Tibor, a koreográfusuk Csonka Roland volt.

A művész páros első nagyobb megmérettetése a Dniproi Ifjúsági Cirkuszfesztivál volt, ahol az aranyérem mellett különdíjat is nyertek. Két hete, a 15. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon négy díjat is elcsíptek: a Hungarian Supertalents arany érme mellett megkapták a Cirque du Soleil, a Nikulin Cirkusz és a Starlight Production & Showbusiness különdíjait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik