Kultúra

Austin Butlernek egy ponton Tarantino és Tom Cruise között kellett választania

Jamie McCarthy / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Jamie McCarthy / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Nem egyszerű döntés.

Austin Butler új sorozata, a második világháborús pilótákról szóló A levegő urai kapcsán adott interjút, amelynek során felidézte karrierjének egyik komoly döntéshelyzetét. Az esetre még évekkel azelőtt került sor, hogy Butler világsztárrá vált volna a számos díjat besöprő Elvisszel: a színész megerősítette, hogy egy ponton versenyben volt a Top Gun: Maverick egyik fontos mellékszerepéért (a fiatal pilótát, Roostert alakította volna), ám közben szerepet kapott Quentin Tarantino Volt egyszer egy… Hollywoodjában is. Butlernek így arról kellett döntenie, hogy Tarantinónak mond-e igent, vagy képernyőtesztre megy-e a Top Gunhoz, hogy esélye legyen Tom Cruise oldalán röpködni.

Régi Tarantino-rajongóként talán nem meglepő, hogy inkább az előbbit választotta, és persze így biztosra is mehetett, hogy nem esik két szék között a földre. Ez jó döntésnek is bizonyult, ugyanis a Top Gun 2 castingjáért felelős Denise Chamian később elmondta, hogy Butlert túl fiatalnak érezték Rooster karakteréhez. Így végül a hírhedt Manson-család egyik tagját, Tex Watsont alakíthatta a szektás gyilkosságokat újraíró Volt egyszer egy… Hollywoodban, amely a Tom Cruise-blockbusterhez hasonlóan szintén nagy kritikai és kasszasikernek bizonyult.

Végül pedig a röpködés sem maradt ki az életéből, hiszen a Steven SpielbergTom Hanks féle Az elit alakulat kvázi-folytatásában, A levegő uraiban hősies pilótát alakít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik