Kultúra

Meghalt David Emge, a Holtak hajnala zombivá lett helikopter-pilótája

Albert L. Ortega/Getty Images
154883871
Albert L. Ortega/Getty Images
154883871
Hetvenhét éves volt.

Az indianai Evansville egyik idősotthonában szombaton elhunyt David Emge színész. Halálának oka ismeretlen – írja a város lapja, az Evansville Courier & Press nyomán a The Hollywood Reporter.

A férfi legismertebb szerepét George A. Romero legendás horrorjában, a Holtak hajnalában (1978) kapta: ott Stephent, a zombivá vált helikopter-pilótát alakította.

Az 1946. szeptember 9-én, Evansville-ben született férfi a település egyetemén szerzett művészeti diplomát, egyetemi hallgatóként azonban előtte már megjárta a vietnami háborút. Pályája 1971-ben, a Pittsburght Playhouse színpadán indult, első filmszerepét pedig öt évvel később, a The Booby Hatch-ben kapta. A színészet ezután rövid ideig nem játszott főszerepet az életében, hiszen egy évvel később, 1977-ben már egy new york-i étterem séfjeként működött.

Filmes karrierjét végül a Holtak hajnala (amiben Roger szerepét a már említett étterem egyik pincéreként dolgozó Scott H. Reiniger játszotta) sem tette sínre, hiszen az IMDB adatbázisa szerint azt követően csak két mozifilmben tűnt fel – a Basket Case 2 (1990) 5,4, a Hellmaster (1992) pedig mindössze 3,8 pontos értékeléssel szerepel az oldalon –, a színpadon azonban továbbra is gyakran feltűnt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik