Kultúra

Helen Mirren és Russell Crowe is kaphat idén Arany Málnát

Az Oscar-díjaik mellé kerülhetnek a vitrinbe.

A filmvilág citromdíját, az Arany Málnát odaítélő testület hétfőn hozta nyilvánosságra idei jelöléseit – eszerint idén két Oscar-díjas színész, Russell Crowe és Helen Mirren is esélyes a nem épp vágyott elismerésre.

Crowe A pápa ördögűzője, Mirren pedig a Shazam! Az istenek haragja című filmért kapott jelölést a díjra, a további jelöltek közt pedig Vin Diesel (Halálos iramban 10.), Jon Voight (Mercy), Ana de Armas (Ghosted), Salma Hayek Pinault (Magic Mike utolsó tánca), Jennifer Lopez (Anya), Michael Douglas (A Hangya és a Darázs: Kvantumánia), valamint Megan Fox és Sylvester Stallone a Feláldozh4tók című produkcióban nyújtott alakításukért.

Az Arany Málna-jelöléseket a Feláldozh4tók vezeti hét jelöléssel, ezt két horrorfilm, Az ördögűző: A hívő és a Micimackó: Vér és méz 5-5 kategóriában követi, míg a Shazam! Az istenek haragja négy jelölést kapott.

Az Arany Málna díjat – amit röviden Razzies néven is emlegetnek – 1980-ban alapították. Az elismerésekről mintegy ezerszáz, két tucat ország filmrajongóiból, filmkritikusaiból, illetve újságíróiból álló testület dönt.

A díjakat hagyományosan az Oscar-gála előestéjén jelentik be: idén is így lesz, március 9-én, szombaton tehát megtudjuk majd, hogy melyik sztár teheti be a nappalijába a fényes, de nem épp pozitív töltetű elismerést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik