Kultúra

Elmentek egy két órát csúszó Madonna-koncertre, majd másnap beperelték az énekesnőt, mert fáradtan ébredtek

Kevin Mazur / WireImage for Live Nation
1865132805
Kevin Mazur / WireImage for Live Nation
1865132805
Ilyen is csak a tengerentúlon történhet.

Az Egyesült Államokban nap mint nap tömegével induló pereknél furcsábbakat nem igazán lehetne találni: azon már szinte meg sem lepődik az ember, ha valaki egy helytelenül használt, így súlyos sérüléseket okozó elektronikai eszköz miatt követel sokmilliós kártérítést, egy koncert miatt pert indítani azonban még amerikai mércével is erős.

New Yorkban nemrégiben ugyanis épp ez történt: egy brooklyni, illetve egy bronxi férfi december 13-án úgy döntött, hogy egy Madonna-koncerten vezetik le a felesleges energiáikat, az este fél kilenc helyett azonban röviddel 23 óra előtt kezdődött, így a férfiak csak valamikor hajnali egy után hagyhatták el a helyszínt, majd indulhattak hazafelé.

Nem kérdés, hogy épp ezért a vártnál jóval később kerültek ágyba, a reggeli ébredés pedig meredekebbre sikerült a vártnál. Egy átlagember erre nyilvánvalóan csak dohogva legyintett volna, Michael Fellows és Jonathan Hadden azonban úgy érezte, hogy feltétlenül perre kell menniük az ügyben, hiszen a vádirat szerint az aréna környékén

ritkán járó tömegközlekedési eszközök, valamint korlátozott mennyiségű taxi várta őket, sőt, drágábban is jutottak haza a vártnál,

sőt, azt is hozzátették, hogy

nagyon korán kellett felébredniük, hogy munkába menjenek, vagy épp ellássák a családban vállalt feladataikat.

Az ügyben alperesként nem csak a szervező Live Nationt, illetve a Barclays Centert, de magát Madonnát is bíróság elé akarják citálni, hiszen szerintük tisztességtelen üzleti gyakorlat elszenvedői voltak, a késéssel pedig a jegyvásárlóként velük automatikusan megköttetett szerződést is felrúgták.

Az ügy szerdán indult a brooklyni szövetségi bíróságon, azt azonban nem tudni, hogy a két férfi mégis milyen kárpótlásra számít.

Az ABC News megkereste az ügyben Madonna menedzserét, illetve a szervezőt és a helyszínt is, azok azonban egyelőre nem reagáltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik