Kultúra

A Trónok harca sztárjának azt mondta egy drámatanár, hogy az arca miatt sosem lesz belőle színésznő

IMAGE PRESS AGENCY / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
IMAGE PRESS AGENCY / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
Az Emmy-díjas Hannah Waddinghamet nemcsak ő, de az iskolaigazgató is megpróbálta eltántorítani a színészettől.

Hannah Waddingham, a Trónok harca és a Ted Lasso sztárja arról vallott, hogy még kezdő színész korában az egyik drámatanára meglehetősen durván próbálta meg lebeszélni karrierálmáról.

Hannah soha nem fog munkát kapni, mivel úgy néz ki az arca, mintha sztrókot kapott volna

– idézte tanárát a színésznő a BBC Radio 2 egyik podcastjában, aki szerint éveken át komoly komplexusokkal küzdött a megjegyzés miatt. Egyúttal azonban feltüzelte annyira, hogy csalódottságából lendületet kovácsoljon. „Úgy voltam vele, hogy igenis fogok. Jöjjön bármi, én a képernyőn leszek” – tette hozzá.

A színésznő azt is elmondta, hogy ugyan a tanára inkább sértésnek, mintsem motivációnak szánta a kemény sorokat, őt olyannyira felhergelte, hogy vért izzadva dolgozott a képernyőre kerülésért, ami meg is történt, viszont csak kis epizódszerepeket kapott. Ekkor döntött úgy, hogy többet nem próbálkozik a képernyőn, inkább teljes erőbedobással a színházra koncentrál, ahol megbecsülték.

Teljesen visszavonultam a képernyőtől. Aztán jött a Trónok harca.

A színésznő azt is hozzátette, hogy az iskolaigazgató sem támogatta színészi ambícióit, úgy vélte ugyanis, hogy a színésznőnek az akadémiai pálya lenne a legmegfelelőbb, a drámaiskolában elpocsékolná a tehetségét. Hogy ezt nyomatékosítsa, Waddingham szerint úgy akadályozta őt, ahogy tudta, többek közt kizárólag beugrósként alkalmazta az iskolai darabokban. Waddingham ennek ellenére ösztöndíjasként jutott be egy drámaiskolába, és mikor ez megtörtént, az ezt igazoló papírt letette az igazgató asztalára, majd szó nélkül távozott.

Waddingham jelenleg a britek egyik legnépszerűbb sztárja, aki korábban elsősorban színpadi szerepeiről volt ismert, főszerepeket játszott a londoni West Enden és a New York-i Broadway-n is. Közben a már említett kisebb sorozat és tévészerepek is megtalálták, majd tényleg jött a  Trónok harca, amelyben két évadon át alakította az elsősorban Cersei-t nyomasztó Septa Unellát. Waddingham később megkapta a Ted Lasso egyik főszerepét, amely végleg szupersztárrá tette, a fociklub-tulajdonos Rebecca Welton megformálásáért Emmy-t nyert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik