Kultúra

Russell Crowe is fellép a Sanremói Dalfesztiválon

Michal Cizek / AFP
Michal Cizek / AFP
Egy nappal egy ausztráliai forgatás lezárása után érkezik a fesztiválra.

Az Oscar-díjas filmsztár is fellép majd a februári Sanremói Dalfesztiválon – jelentette be hétfőn a rendezvény művészeti igazgatója. Az Új-Zélandon született, de Ausztráliában felnőtt színész blues-zenészként is nagy népszerűségnek örvend.

Russell Crowe jelenleg épp Ausztráliában forgat egy filmet, aminek munkálatai február 6-án, egy nappal a koncert előtt fejeződnek majd be. A fellépés felvételét a Rai1 olasz televíziócsatorna a következő napon, 8-án fogja leadni – írja az MTI.

A Sanremói Dalfesztivált idén február 6. és 10. között rendezik meg, győztese pedig Olaszországot képviseli majd az Eurovíziós Dalfesztiválon.

A francia határ melletti Sanremóban (korábbi nevén San Remóban) megrendezett zenei fesztivál számos olasz zenei sztár pályáját indította el, köztük olyanokét, mint Eros Ramazzotti, Laura Pausini és Maneskin. Az augusztusban elhunyt Toto Cutugno 15 alkalommal indult a San Remó-i Dalfesztiválon, amelyet 1980-ban meg is nyert Solo noi című számával. Az 1990-es Eurovíziós Dalfesztiválon Insieme: 1992 című szerzeményével első helyezett lett, Olaszország azóta sem nyerte meg ezt a versenyt.

Egy éve Crowe az X-en (korábban: Twitter) arról írt, hogy olasz vér is csörgedezik az ereiben, mert egyik felmenője a közép-olaszországi Ascelo Piconiban élt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik