Kultúra

Meghalt Ónodi György, a Heti Hetes egykori főszerkesztője

Gálos Mihály Samu / Centrál Média
Gálos Mihály Samu / Centrál Média

71 éves korában meghalt Ónodi György producer, rendező, író. Legismertebb műsora az RTL-en a tizenhét éven át futó Heti Hetes volt, melynek a főszerkesztője volt.

Ónodi György operatőrként végzett a moszkvai Filmművészeti Főiskolán, a rendszerváltásig a Híradóban és dokumentumfilmstúdióban dolgozott, a Filmhíradónál több mint harminc országban forgatott dokumentumfilmeket. A kereskedelmi televíziók hazai megjelenésének idején az RTL Klubnál készítette szórakoztatóipari televíziós munkáit: a Gálvölgyi Show is ennél a csatornánál valósult meg, illetve producerként a nevéhez kötődik a Mónika show, továbbá a Kész átverés és a Csíííz című műsorok is.

1998-ban Árpa Attila ajánlotta figyelmébe a 7 Tage – 7 Köpfe, vagyis a 7 nap – 7 fej című német show-t, mely a későbbi Heti Hetes mintájául szolgált. A Heti Hetes első felvétele 1999 szeptemberében került adásba és az RTL Klub legnépszerűbb, legnézetteb műsorai közé tartozott. A tizedik adásával 2 milliós nézettséggel rekordot döntött. 2012-től a műsor átkerült az RTL Klubról az RTL II csatornára, ahol megszűnéséig, 2017 februárjáig futott.

Gálvölgyi Jánossal harmincéves barátság fűzte őket össze, a színművész az RTL Híradónak azt mondta: nem csak szakmailag, emberileg is rendkívüli volt.

Döbbenettel fogadtam, mint minden ilyen hírt az ember, átszalad rajta a múltja is. Gyuri nekem több mint harminc éves barátom, munkatársam volt. Az embernek eszébe jut, hogy az élet nagyon gyorsan múlandó

mondta a hírre a színész az RTL-nek.

„Nagyon jól írt, amit kevesen tudtak róla, és a ma már szidott, szeretett, emlegetett Gálvölgyi Show-nak a 80 százalékát a Gyuri írta” – tette hozzá Gálvölgyi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik