Kultúra

Az RTL-től távozó producer készít sorozatot Puskás Ferencről

Fortepan / Bojár Sándor
Fortepan / Bojár Sándor

Sorozat készül Puskás Ferencről: a Puskás cím alatt készülő produkció producere az a Herman Péter lesz, aki tavaly távozott 25 év után az RTL-től. Erről a Nemzeti Filmintézet (NFI) Televíziós Döntőbizottsága döntött 2023. december 11-én, vette észre a Forbes. A közzétételi táblából az is kiderül, hogy a forgatókönyvet Tasnádi István, Hegedűs Bálint és Bárány Márton írják, a rendező pedig az a Kovács Dániel lesz, aki szintén dolgozott több RTL-es produkcióban is (Mellékhatás, Válótársak, A tanár). A sorozatra 90 millió forintos forgatókönyv-fejlesztési állami támogatást nyert az NFI Televíziós Döntőbizottságától az Inani Production Kft.

Puskás Ferencről egyébként életrajzi film is készül: már lassan két évtizede tervben van, még Andy Vajnának is nagy álma volt a projekt, de egész mostanáig nem történtek lépések az ügyben. 2022 végén aztán Lajos Tamás producer, a Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) fenntartó alapítvány 2020-ban kinevezett kuratóriumi tagja, a jelenlegi magyar filmtámogatási rendszer legsikeresebbnek tartott pályázója (Semmelweis, Katinka, Blokád) kapott támogatást egy új forgatókönyv-változat elkészítésére. Az új filmváltozatot Köbli Norbert írja.

A Forbes megkereste Herman Péter „Pierre”-t, hogy a két projektnek van-e közük egymáshoz, de ő az RTL-es versenytilalmi szerződése miatt nem nyilatkozhat, míg Lajos Tamás azt válaszolta a megkeresésre, hogy cége, a Szupermodern Filmstúdió „a saját filmterveinek fejlesztésére koncentrál és nem foglalkozik más cégek pályázataival”, azoknak „semmilyen hatása nincs” a cég munkájára.

Herman Péter huszonöt évet töltött az RTL-nél, a Barátok közt sorozatot és a hírműsorokat leszámítva az RTL szinte összes saját gyártású produkciójának és fikciós sorozatának alkotója és aktív részese volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik