Kultúra

A régi tagok elhatárolódnak az újjáalakult Intim Torna Illegáltól

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
Közleményben fejezték ki megdöbbenésüket.

Megdöbbenve hallottuk a Petőfi Rádióban nemrégiben elhangzott, félrevezető hírt, miszerint újjáalakult az Intim Torna Illegál. Ezzel kapcsolatban szeretnénk tájékoztatni Titeket néhány mondatban. Mélységesen elszomorít minket, mint alapító tagokat, hogy korábbi zenésztársunk Dorogi Péter, Intim Torna Illegál néven folytatja szólóprojektjét a saját zenekarában közreműködő zenészekkel.

– írja az Intim Torna Illegál Facebook-oldalán Nádasdi János és Gálos Ádám, hozzátéve, hogy a zenekar 2021-ben Dorogi kérésére függesztette fel a tevékenységét, amit akkor szomorúan, de maximálisan tiszteletben tartva elfogadtak. Szerintük munkásságukhoz méltó búcsúturnéval köszöntek el a rajongóktól, viszont úgy érzik, hogy a mostani lépés mindazt az örökséget teszi semmissé, amit közösen, 10 év alatt felépítettek.

Mi, mint a zenekar alapító tagjai elhatárolódunk minden olyan zenei formációtól, ami a 3 eredeti alapító tag és védjegy tulajdonos (Dorogi Péter, Gálos Ádám, Nádasdi János) együttes részvétele nélkül Intim Torna Illegál néven fut, hiszen ez a zenekar közös gyermekünk volt – és továbbra is közös tulajdonunk

– írják, hangsúlyozva a most bejelentett „újjáalakulás” az ITI rajongóinak bizalmát ingathatja meg, hiszen azt a hamis illúziót keltheti, hogy az Intim Torna Illegál újra működik, így a zenekar körüli történések követhetetlenné válhatnak az emberek számára. Sajnálatosnak tartják, hogy ez megtörtént, „hiszen másra sem vártunk volna, minthogy újra összeálljunk, és hárman ott folytassuk, ahol abbahagytuk…”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik