Kultúra

Harmadik részt kap a kultikus zombihorror, jön a 28 évvel később

7e Art/DNA Films / Photo12 via AFP
7e Art/DNA Films / Photo12 via AFP
A Danny Boyle-Alexander Garland páros ismét összeáll, és lehet, hogy egy új trilógia alapját rakják le.

Újabb folytatást kap a 28 nappal később, több mint két évtizeddel a kultikus zombihorror bemutatója után – írta meg a Hollywood Reporter. Danny Boyle és Alexander Garland 2002-es filmje nagy hatást gyakorolt a műfajra realisztikus stílusával, sztárrá tette az akkor még nagyrészt ismeretlen Cillian Murphyt, és óriási sikernek bizonyult a pénztáraknál: 84 millió dolláros bevételt hozott, vagyis a mindössze 8 milliós költségvetés sokszorosát.

2007-ben készült már hozzá egy folytatás 28 héttel később címen, ám abban pusztán executive producerként működött közre a Boyle-Garland páros. A most fejlesztés alatt lévő filmet viszont ismét Garland írja és Boyle rendezi a tervek szerint, ráadásul egy új trilógia első darabjának szánják a filmet, amely stílusosan a 28 évvel később címet viseli. A költségvetés ezúttal jóval nagyobb, 75 millió dollár körüli lenne, de a finanszírozást biztosító stúdiót majd az idei év során keresnek a projekthez.

A szereplőgárdáról egyelőre nincs információ, de Cillian Murphy az elmúlt években többször beszélt arról, hogy nyitott lenne egy folytatásra, egy 2022-es interjúban például így válaszolt, amikor erről kérdezték:

Ahányszor belefutok Alexbe vagy Dannybe, mindig megemlítem nekik. Nemrég megmutattam a gyerekeimnek is – egy négy-öt évvel ezelőtti Halloween alkalmából – és odavoltak érte. Még mindig működik, ami lenyűgöző egy húszéves filmtől. Szóval igen, tetszene a folytatás ötlete és kifejezetten vonzó számomra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik