Kultúra

Taylor Swift megdöntötte Elvis Presley rekordját

MICHAEL TRAN / AFP
MICHAEL TRAN / AFP

Újabb fontos mérföldkővel bizonyítja Taylor Swift, hogy jelenleg nincsen nála nagyobb popsztár: nem mást, mint Elvis Presley-t utasította maga mögé – írja a Guardian.

A Király volt eddig ugyanis az a szólóénekes, aki a legtöbb időt töltötte a Billboard lemezlistájának első helyén. Az énekesnő most az 1989 (Taylor’s Version) című lemezével szárnyalta túl a legendát, a tavaly októberben megjelenő album 2023 végén ötödik hete volt listavezető, ezzel a különböző lemezeivel összesen 68 hétig vezette az albumlistát. Nem árt hozzátenni, hogy míg Presley majdnem ötven év alatt gyűjtötte össze az eddigi rekordhoz szükséges 67 hetet, addig Swift mindössze tizenöt év alatt érte el mindezt. Az abszolút rekordertől azonban még messze van, igaz, azt egy zenekar tartja: a Beatles különböző lemezeivel összesen 132 hetet töltött a Billboard listáján.

Arról, hogy Taylor Swift hogyan igázta le popipart, arról az énekesnő turnéfilmje kapcsán itt írtunk bővebben:

Kapcsolódó
Taylor Swift idén lett mindannyiunk legjobb barátnője
Taylor Swift olyan a zeneiparban, mint a Marvel a filmiparban: nem egyetlen alkotás, hanem egy egész univerzum. Hogyan lett 2023-ra a világ aktuálisan legnépszerűbb popsztárja? Rajongóetetés, vidámpark, dopamin az Eras Tour koncertfilmjében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik