Kultúra

Héberül kért elnézést Kanye West, de Izrael nem bocsátott meg

Jason Davis / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Jason Davis / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
A szöveget nem csak ők tartották gyanúsan mesterkéltnek.

Kevés ember kezdett durvább ámokfutásba az elmúlt években, mint Kanye West, akivel tucatnyi kellemetlen, összeesküvés-elméletekethirdető, sőt, sokszor antiszemita kijelentése miatt előbb számos márka szakította meg a kapcsolatot, sőt, a Twitter is többször letiltotta az oldalát.

Ennek az eseménysorozatnak fontos részei voltak a zsidók elleni megjegyzései is, hiszen egy podcastben arról beszélt, hogy

volt, amit a nácik jól csináltak, sok dolgot szeret Hitlerben, sőt, magát is nácinak vallja.

A felvétel óta több mint egy év telt el, így Kanye West – újabban csak Ye – fogta magát, és héberül próbált elnézést kérni Izraeltől. A rapper arról írt, hogy őszintén elnézést kér a szavai és tettei, valamint azok következményei miatt, majd hozzátette:

nem állt szándékában bántónak vagy tiszteletlennek lennie, sőt, tanulni fog a tapasztalatból, hogy a jövőben megértőbb és érzékenyebb legyen.

A Twitter-posztot Izrael hivatalsos fiókja is átvette, de csak egyetlen mondatot fűzött a bocsánatkéréshez:

Köszönjük, de nem.

A szöveget sokan mesterkéltnek, a fordítást pedig furcsának tartották, így sokakban felmerült, hogy nem is Kanye, vagy legalább egy valódi, élő ember gondolatait tükrözi. Rövidesen ki is derült, hogy miért:

a ChatGPT nevű mesterséges intelligencia ugyanis szinte azonos szöveget ad vissza, ha a felhasználók egy bocsánatkérő levél megírását kérik tőle

mutatott rá a HVG.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik