Kultúra

Kiengedték a börtönből Gypsy Rose Blanchardot, aki meggyilkolta az őt szándékosan megbetegítő anyját

Screenshot Youtube/Entertainment Tonight
Screenshot Youtube/Entertainment Tonight

Gypsy Rose Blanchard csütörtök reggel feltételesen szabadult a börtönből, miután nyolc évet ült édesanyja 2015-ös meggyilkolásáért – jelentette az Associated Press. Blanchardot eredetileg tíz év börtönre ítélték, miután bűnösnek vallotta magát édesanyja, Dee Dee meggyilkolásában, aki azzal bántalmazta őt, hogy szándékosan megbetegítette és kerekesszékbe kényszerítette. Blanchard a tárgyaláson azt állította, hogy édesanyja kivetített Münchausen-szindrómában szenvedett, és kitalálta, hogy Blanchardnak olyan betegségei voltak, mint a leukémia, az asztma és az izomdisztrófia.

Blanchard és akkori barátja, Nicholas Godejohn együtt tervezte el Dee Dee meggyilkolását, és Godejohn szúrta le őt az otthonában. Ezért első fokon gyilkosságért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

A most 32 éves Blanchard a per idején nagy médiafigyelmet kapott, és a Joey King főszereplésével készült, A tett című Hulu-sorozat, valamint az HBO Anya gyilkos kincse című dokumentumfilmjének témája lett. A Lifetime pedig január 5-én mutatja majd be a The Prison Confessions of Gypsy Rose Blanchard című filmet, amelyben exkluzív interjú készül vele a börtönből, írja a Variety.

A People-nek adott új interjújában Blanchard azt mondta, hogy megbánta, hogy részt vett az édesanyja megölésében.

Soha senki nem fogja hallani tőlem, hogy örülök, hogy meghalt, vagy hogy büszke vagyok arra, amit tettem. Minden egyes nap megbántam

– mondta Blanchard, aki hozzátette:

Nem ezt érdemelte. Beteg nő volt, és sajnos nem voltam elég tanult ahhoz, hogy ezt lássam. Megérdemelte volna, hogy ott legyen, ahol én vagyok, a börtönben, ahol a börtönbüntetését töltené.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik